Meet the Future

Meet the Future, Science & Technology Summit 2010 werd op 18 november in 2010 gehouden. Het was een eendaags evenement georganiseerd door het Platform Bèta Techniek dat geheel in het teken van de wetenschap en technologie stond.

Het Platform Bèta Techniek is een organisatie die meer aandacht voor de bètatechniek vraagt. Er zouden meer jongeren naar het bet a onderwijs moeten gaan en daarnaast moet er ook binnen Europa meer aandacht voor de bètatechniek en bèta wetenschappen komen. De bètatechniek is een drijvende sector voor de Nederlandse en Europese kenniseconomie en het is daarom belangrijk dat veel jongeren geïnteresseerd zijn in deze sector.

summit_0Er was op de Summit veel te doen voor zowel jong als oud en er was een gevarieerd en dynamisch programma. Zo werden er interactieve demonstraties van nieuwe technieken gegeven, er waren lezingen die bijgewoond konden worden, er waren workshops waar men actief aan de slag kon, er was een speciale zolder voor de jongere kinderen en er werd een technisch ontwerpwedstrijd gehouden voor VMBO-ers.

Het Platform Bèta Techniek had duidelijk veel tijd en moeite gestoken in het programma en dat bleek ook uit de lijst met vooraanstaande sprekers. Een aantal namen die op de indrukwekkende lijst van sprekers voorkwamen waren Neil Armstrong, Steve Wozniak, Erben Wennemars, Sarah Darwin, Kishore Mahbubani, Pieter van den Hoogeband en Maxime Verhagen.

Meet the Future, Science & Technologie Summit 2010 was een groot succes en er kwamen uiteindelijk ruim 4.000 bezoekers op het evenement af. Naast jongeren die geïnteresseerd waren in bètatechniek, kwamen ook veel mensen uit het onderwijs, de wetenschap en het zakenleven naar de summit toe.

Een video opgenomen op de Meet the Future, Science & Technologie Summit 2010.
Verschillende sprekers komen aan het woord en geven aan wat het doel van de Summit was.