iOS 9.3 introduceert ‘education features’ voor in het klaslokaal

Met de nieuwst iOS 9.3 update heeft Apple een hoop nieuwe features toegevoegd aan zowel de iPhone als iPad reeks die gericht zijn op het onderwijs. Op een speciale website laat Apple zien dat de nieuwe beta update zorgt voor bijvoorbeeld het delen van iPads tussen studenten, de introductie van een nieuwe klaslokaal app en een Apple School Management functie

ipadeducationupdate-800x595

Gedeelte Apple ID

Veel moderne scholen werken al tijden met iPads, Macbooks en zelfs iPhones in de klas. Apple is daarom ook druk bezig met het maken en ontwikkelen van apps en functies die speciaal zijn gericht op het gebruik van Apple producten in het klaslokaal van bijvoorbeeld basisscholen.

De nieuwe ‘Shared Apple ID’ feature op iOS 9.3 is gericht op scholen en klaslokalen waarin het niet mogelijk is om elke student bijvoorbeeld een unieke iPad aan te bieden. Met de nieuwe functie krijgt elke student en leerkracht een eigen Apple ID en kan hij of zij op elke willekeurige iPad inloggen en zijn of haar gegevens inladen. Zo kunnen meerdere studenten om de beurt gebruik maken van een enkele iPad of kan de iPad bijvoorbeeld in klas blijven terwijl leerlingen verwisselen van lokaal.

Apple School Manager

Daarnaast introduceert Apple ook een nieuwe School manager die gericht is op de leerkrachten. Zo kan een docent met bijvoorbeeld de nieuwe Clasroom App ervoor zorgen dat dezelfde app tegelijk bij alle student opstart en zo de leerlingen door de app kan begeleiden. Een Screen View functie laat de docent ten alle tijde het beeldscherm van elke leerling ophalen om zo te controleren of dat bepaalde taken goed worden uitgevoerd.

Het hele management gebeuren voor de leerkrachten kan zowel vanaf een iPad op school als op de iPhone thuis worden geregeld. Zo kunnen er van te voren bijvoorbeeld lessen worden voorbereid of kunnen opdrachten worden nagekeken vanuit elke willekeurige locatie.

De iOS 9.3 update is momenteel nog in een beta fase waarin ontwikkelaars hun gang kunnen gaan met het maken van nieuwe apps of het bijwerken van bestaande applicaties voor in het klaslokaal.